Schaduw-IT in de schijnwerpers: netwerkbeveiliging versterken met ManageEngine Log360

In het snel evoluerende digitale landschap van vandaag vormt het duistere rijk van schaduw-IT een steeds grotere bedreiging voor organisaties wereldwijd. De aanwezigheid van ongeautoriseerde applicaties en software die op de loer liggen, kan de beveiliging van je netwerk in gevaar brengen en gevoelige gegevens op het spel zetten. Als je nog geen uitgebreide lijst hebt van schaduw IT-toepassingen in je netwerk, is het nu tijd om te handelen. Gelukkig biedt ManageEngine Log360 een verenigde SIEM-oplossing met geïntegreerde CASB-mogelijkheden die je kan helpen bij het detecteren, beheren en beveiligen tegen deze clandestiene gevaren.

Schaduw-IT en de risico's ervan begrijpen

Schaduw-IT omvat toepassingen die niet goedgekeurd en ook niet afgekeurd zijn door je beveiligingsteam. Deze ongeautoriseerde toepassingen kunnen toegangspoorten zijn voor slechte spelers om kwetsbaarheden in de beveiliging uit te buiten, wat kan leiden tot datalekken en andere kwaadaardige activiteiten. Het is voor elke organisatie van vitaal belang om zichtbaarheid te krijgen in schaduw-IT, zodat de potentiële gevolgen worden herkend.

Log360: Directe zichtbaarheid en regulering van schaduw-apps

ManageEngine Log360 stelt IT managers in staat om schaduw IT applicaties in real-time te identificeren. Door gebruik te maken van reverse proxy techniek, registreert Log360 het gebruik van cloud applicaties in je netwerk, waardoor je direct een uitgebreide lijst van schaduwapplicaties krijgt. Gewapend met deze kennis kun je besluitvaardig actie ondernemen om deze applicaties indien nodig te sanctioneren of te verbieden, waardoor potentiële beveiligingsrisico’s kunnen worden beperkt.

Kwaadaardige applicaties verbieden en gebruikerstoegang volgen

Naast het identificeren van schaduw-IT-toepassingen, voorziet Log360 u van bruikbare inzichten om de beveiliging verder te verbeteren. Door bij te houden welke gebruikers toegang hebben tot schaduwapplicaties in uw infrastructuur, stelt Log360 u in staat om toegangscontroles te herzien en ervoor te zorgen dat gebruikers alleen noodzakelijke privileges hebben. Verdacht gedrag van gebruikers die proberen toegang te krijgen tot schaduwapplicaties kan verder worden onderzocht met behulp van Log360’s User and Entity Behavior Analytics (UEBA) module, waardoor een extra verdedigingslaag tegen potentiële aanvallen wordt geboden.

Het ontrafelen van de geheimen van recent benaderde schaduw-applicaties

Met zijn geïntegreerde CASB-mogelijkheden biedt Log360 een lijst van alle recent opgevraagde schaduwapplicaties in je netwerk. Door deze aanvragen te analyseren, kun je verborgen malware of botnetaanvallen ontdekken die kwetsbaarheden in je netwerk proberen te misbruiken. Gewapend met deze informatie kun je deze toepassingen direct sanctioneren of verbieden om een robuuste beveiligingshouding te handhaven.

Waarom Log360 kiezen?

  • End-to-end zichtbaarheid: Krijg een uitgebreide lijst van applicaties die in uw netwerk worden gebruikt en reguleer ze op basis van zakelijke vereisten.

  • Bruikbare inzichten: Profiteer van diepgaande analyses van recente aanvragen voor schaduw-apps en de belangrijkste gebruikers die toegang proberen te krijgen, zodat u snel kunt reageren op potentiële bedreigingen.

  • Real-time meldingen: Ontvang onmiddellijke meldingen via sms en e-mail over het gebruik van schaduw-IT-toepassingen.

  • Gereedheid voor naleving: Vereenvoudig IT-audits en voldoe aan voorschriften zoals PCI DSS, GDPR en meer, met auditklare rapporten van Log360 direct in je inbox.

Naarmate de technologie voortschrijdt, nemen ook de risico’s van schaduw-IT-toepassingen toe. Met ManageEngine Log360 kunnen IT managers een licht laten schijnen op deze op de loer liggende gevaren, ongekende zichtbaarheid krijgen en proactief maatregelen nemen om het netwerk van hun organisatie te beveiligen. Door het detecteren en reguleren van schaduw-apps, het onderzoeken van gebruikerstoegang en het handhaven van compliance met industriële regelgeving, stelt Log360 u in staat om uw beveiliging te versterken en cyberbedreigingen een stap voor te blijven. Verhelder de beveiliging van uw netwerk met ManageEngine Log360 en bescherm uw organisatie tegen de schaduwen van onzekerheid.

Bescherm uw netwerk vandaag nog met Log360!

What do you think?

Gerelateerde artikelen

Werknemerservaring als succesfactor

Tot een paar jaar geleden richtten bedrijven zich uitsluitend op de klantervaring. Tegenwoordig staat de ervaring van medewerkers steeds meer in het middelpunt van de belangstelling, omdat tevreden medewerkers zorgen voor tevreden klanten.

Read more

Wat is modern management en hoe zal het een revolutie teweegbrengen in het IT-beheer van bedrijven?

IT-afdelingen hebben talloze veranderingen meegemaakt in de manier waarop ze apparaten van gebruikers beheren en controleren. Van de traditionele CRT-monitorgebaseerde computers tot moderne smartphones, de technologische ontwikkelingen zijn opmerkelijk geweest. Daarnaast werden werknemers tijdens de COVID-19 pandemie beperkt tot thuiswerken, waardoor de IT-beheerroutines een uitdaging werden voor systeembeheerders.

Read more
Contacteer ons

It's all about smart solutions

Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te adviseren over welke van onze diensten het meest geschikt zijn voor uw behoeften.

Uw voordelen
Wat is de volgende stap?
1

We plannen een gesprek wanneer het u uitkomt

2

We voeren een verkennend en adviserend gesprek uit.

3

We stellen een voorstel op.

Plan een gratis adviesgesprek