arrow_drop_up arrow_drop_down
9 december 2019 

Automatiseer de processen voor alle assets binnen uw IT-service.

Automatiseer de processen voor alle assets binnen uw IT-service.

Voor het automatiseren van processen binnen IT-services moeten alle assets binnen de organisatie worden afgestemd op de infrastructuur van de servicedesk. Door een goede integratie tussen assets en infrastructuur kan het IT-team namelijk alle diensten beter aansluiten bij de benodigdheden en wensen van de gebruikers. Dit wordt vandaag de dag steeds complexer met de huidige technologieën van mobiele applicaties en cloud computing.

 

Met BMC FootPrints bent u voorbereid op deze ontwikkelingen en kunt u uw servicedesk omzetten naar asset proces integratie en automatisering.

In deze casus komt naar voren in wat voor situatie organisaties zitten, wanneer zij hun IT-services verder willen automatiseren en integreren. Met meerdere tools en meerdere vendors die een oplossing bieden om uw servicedesk in te richten is het vaak lastig een keuze te maken. De casus geeft hierbij overwegingen om vooral te kijken naar de gebruikers en wat zij nodig hebben maar vooral wat ze verwachten van de servicedeks.

Wij gebruiken cookies